E kishin siguruar Thaçin se i kanë numrat, por sot s’u dolën

E kishin siguruar presidentin e vendit Hashim Thaçi se i kanë votat, prandaj seanca u thirr për 3 gusht.

Që prej përfundimit të zgjedhjeve, nuk lanë ditë pa përmendur se votat i kanë të sigurta, por atyre këtë të enjte iu deshën edhe dy orë kohë për konsulta.

Partia Demokratike e Kosovës dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ishin dy partitë që me një orë e gjysmë vonesë, arritën në sallën plenare, raporton KTV.

Të parët erdhën deputetët e koalicionit LDK-AKR-Alternativa, të cilët ndryshe nga herë të tjera të renditur si të tretët në vend, zënë ulëset ku për dy mandate i kishte mbajtur Vetëvendosje.

32 deputetët e Vetëvendosjes u ulën në të djathtë të sallës aty ku ishin vendet e LDK-së.

Ndryshe nga kolegët e koalicionit, Nisma ishte e pranishme.

Kryesuesi i seancës më i vjetri në moshë, Adem Mikullovci, nisi seancën pa PDK-në e AAK-në e pa serbët, por meqë kishte kuorum u zgjodhën anëtarët e komisionit për verifikimin e mandateve.

Më vonë në sallë erdhën serbët, e sërish u kërkua pauzë të plotësohet komisioni.

Një pauzë tjetër u desh të ndodhte edhe pas ardhjes së deputetëve të PDK-së e AAK-së që përfaqësues në komision propozuan Zenun Pajazitin.

Pas verifikimit të mandateve, 120 deputetë u betuan se do të shërbejnë për vendin.

Deputetët e Vetëvendosjes u betuan me flamurin kuq e zi afër.

Kur i erdhi radha pikës së tretë e më të rëndësishmes, zgjedhjes së kryetarit, PAN-i kërkoi pauzë.

Megjithatë, propozimi u hodh në votim, duke marrë kështu vota të barabarta 60 për e 60 kundër.

Ramush Haradinaj nuk e duroi këtë situatë e i pari e lëshoi sallën.

Kryesuesi e mbylli seancën, por pa qartësuar se çfarë do të ndodhë më tutje, e kjo më së shumti i konvenoi koalicionit PAN.

E pas kësaj, Adem Mikullovcit iu përkeqësua gjendja shëndetësore dhe iu ofrua ndihma mjekësore. Më vonë seanca u thirr për orën 15:00.

Asaj iu përgjigjen deputetët e LAA-së e Vetëvendosjes, dhe disa nga minoritetet, por jo edhe PAN-i.

VV-ja e LAA-ja i kanë bërë thirrje PAN-it që ta ndërrojë emrin e kandidatit e kështu nuk do të ketë bllokadë institucionale.

Kryesuesi vendosi ta ndërpriste seancën, për ta vazhduar atë të premten në orën 10:00.