Ky është emri i vërtetë i Gilit

Gili ka mbetur prej vitesh një nga këngëtaret më të dashura për publikun dhe këngët e saj dëgjohen sot e kësaj dite.

Gili ishte e ftuar së fundmi në ‘E diell’, ku gjatë intervistës foli edhe për arsyen pse nuk e ka ndryshuar emrin.

Emrin i saj origjinal është Fevzije Konushevci, por edhe pse njihet si Gili, ajo ka preferuar të mos e ndryshojë emrin.

‘Jo vetëm që nuk e kam pasur problem, por e kam respektuar gjithmonë sepse ma kanë vendosur prindërit e mi, e kam për krenari’, u shpreh këngëtarja.

‘Madje kur jepja mësim në fakultet në lëndën e gjuhës shqipe, të gjithë studentët më thërrisnin prof. Fevzije ndërsa në skenë zgjodha të më quanim Gili. Jo vetëm se më përshtatej më shumë, por edhe sepse është dhe më e lehtë për t’u mbajtur mend’, tha Gili.