Selimi: Janë shtuar masat e pezullimit për keqpërdorim të punës nga zyrtarët ligjorë

Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi, tha se ministria që ai drejton i ka kushtuar kujdes të veçanta sfidave mbi korrupsionin. Ai tha se janë shtuar masat për pezullimin e keqpërdorimit te punës të zyrtarëve  ligjorë.

Këto komete ai i bëri gjatë raportimit në Komisionin për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit, ku po diskutohet së bashku edhe përfaqësuese tjerë nga sistemi i drejtësisë lidhur me adresimin e rekomandimeve të  dala nga raporti i vendit për vitin 2020

“Ministria e drejtësisë është duke mbajt vazhdimisht takime dhe vlen të ceket që janë shtuar masa për pezullimin e keqpërdorimit te punës të zyrtarëve  ligjorë” u shpreh Selimi

Mes tjerash ai tha që procesi mbi sundimin e ligjit është në  përfundimit.

“Procesi mbi sundimin e ligjit është në proces të përfundimit, jemi në konsultime shtesë bashkë me sistemin gjyqësor të Kosovës dhe besojmë që shumë shpejtë rezultati do shihet” tha ministri Selimi

Ai poashtu përmendi edhe projektligjin  për të drejtat pronësore të shtetasve të huaj qe kanë për  qëllim rregullimin e të drejtës pronësore  për të huajt duke përcaktuar me ligj, mbrojtjen dhe strehimin e tyre.

Shaip Havolli, drejtor i Agjencisë Kundër Korrupsionit, tha se kjo agjenci ka bërë një punë të mirë.

“Kemi pasur raste, por është bërë një punë e mirë, duke pasur parasysh rastet e viteve paraprake ka pasur një perfomancë të mirë” tha Havolli.

Valdete Daka, kryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, tha se në bazë të rekomandimeve të dala, ky institucion ka bërë disa reforma.

Ajo tha se në këto rekomandime janë përfshirë disa çështje: përfaqësimi i grave në politikat zbatuese, mangësitë e votimeve jashtë Kosovës, si dhe parregullsitë e tjera gjatë zgjedhjeve.

Daka e cilësoi këtë reformë zgjedhore produktive gjithmonë bazuar në rekomandime

“Reforma zgjedhore është një mundësi e mirë dhe jemi duke u munduar që të bëjmë reforma shtesë në bazë të këtyre rekomandimeve të lartcekura”, tha Daka.